Rólunk

A VAGABUND Vitorlás Sportegyesület alapítói hosszú idő óta vesznek részt úgy vízi, mint egyéb sportok tevékenységeinek szervezésében és koordinálásában.

2014. év végén döntöttünk úgy, hogy saját szervezetet alapítunk és sok–sok éves szakmai tudásunkat, tapasztalatunkat, tenni akarásunkat egy új, jogilag is értelmezhető formába öntjük.

2022. év decemberétől egyesületünk vezetése azt a döntést hozta, hogy a meglévő és jól felépített versenysportunk, továbbiakban kizárólag az egyesületünk keretein belül folytatja tevékenységét. Ez annyit jelent, hogy a jövőben a VAGABUND Vitorlás Sportegyesület az utánpótlás neveléssel, versenyeztetéssel és az ezekkel összefüggő feladatokkal foglalkozik.
Eddigi tevékenységünk másik része, 2023-as évtől  - Vitorlástáborok, Sí, Sport -és egyéb programok szervezése - átkerül a VAGABUND SPORT Nonprofit Kft üzemeltetésébe.

Vállalásunk, hogy azokra a társadalmi szinten jelentkező problémákra keresünk egyedi, illetve csoportos szinten megoldást, melyeket a tagok sporttevékenységük során tapasztaltak. Ezek alapvetően az egészséges életmód kialakításához, fenntartásához, a fiatalok számára a hasznos időtöltés-, szabadidő tervezés terén nyújtott segítség adásban nyilvánul meg. Kívánjuk tenni mindezt a helyi és régión belüli szervekkel, szervezetekkel együttműködve. Az elmúlt évek alatt széles tevékenységi körben felhalmozott tudást és tapasztalatot alapszabályunkban is rögzített célkitűzéseink megvalósításában szeretnénk kamatoztatni a közösség érdekében. Egyesületünk elnöke megfelelő végzettséggel és 10 év tapasztalattal rendelkezik vitorlás oktatás– és táborok tartása terén. Tagjaink szintén sok évnyi tapasztalattal bírnak kreatív, több korosztály igényeit is kielégítő rendezvények szervezésével és koordinálásával

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt évek során olyan fiatalokat sikerült a vitorlázás szerelmeseivé tennünk, akik az idei és az elkövetkező években már rendelkeznek azokkal a tapasztalatokkal, életkorral és példamutatással ami ahhoz szükséges, hogy hivatalos edzői képesítést szerezzenek.

Egyesületünk 2016 nyarán az alapításkor megfogalmazott egyik rendkívül fontos célját érte el azzal, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség akkreditált vitorlásiskolájává vált.

Ez kiemelt státuszt jelent számunkra, illetve az érdeklődők számára egyfajta minőségbiztosítást a vitorlásoktatásban, mivel az MVSZ utánpótlás- nevelési programjának alapvető része az áttekinthető és magas szakmai színvonalon álló, többfokozatú oktatási rendszer mely a gyermekek oktatásán kívül kiemelt figyelmet fordít az oktatást végzők magas szakmai színvonalú tudására is.

Mindezek eredményeként használhatjuk „A Magyar Vitorlás Szövetség által szakmailag elismert képzőhely” elnevezést és logót.